alerant
kubernetes
szolgáltatások

Az Alerant 2020-ban megszerezte a Kubernetes Certified Service Provider (KCSP) minősítést. Ezzel az Alerant a cloud-native szolgáltatók egy illusztris csoportjához csatlakozik, akik mélyreható Kubernetes-szakértelemükkel, jelentős tapasztalataikkal, tanácsadással, képzésekkel segítik a vállalkozásokat a Kubernetes, a cloud-native megoldások és a DevOps eszközök sikeres bevezetésében.

kubernebetes certified service provider minősítés 2020

A Cloud Native Computing Foundation által, a Linux Foundation-nel karöltve működtetett KCSP programba csak megbízható, ellenőrzött partnerek kerülhetnek be. Az Alerant többéves tapasztalattal és Certified Kubernetes Administrator (CKA) vizsgával rendelkező kollégáival az alábbi cloud-native platform megoldásokat nyújtja.

/ alerant cloud-native platform megoldások

konténer orkesztrációs platform bevezetés

Nagyvállalati ügyfeleink manapság a fejlesztési és üzemeltetési folyamataik egyszerűsítésére konténer orkesztrációs PaaS (Platform as a Service) infrastruktúrát vezetnek be. A mi feladatunk a technológiai integrációs kérdések megoldása: a Kubernetes alapú orkesztrátort (pl. OKD vagy OpenShift) a nagyvállalat informatikai rendszerébe (logging, monitoring, CICD, AD, loadbalancer, network, IaaS, security elvárások, jogosultságkezelés, backup/restore, perzisztens storage stb.) kell illesztenünk. Az Alerant nem csak a fenti integrációk technikai megoldásában nyújt segítséget, hanem a kapcsolódó szervezeti és folyamati változások levezénylésében is.

Miután nagyvállalati ügyfeleinknél bevezetésre került egy PaaS platform, jellemzően éveken keresztül a továbbfejlesztésére kell összpontosítanunk, különös tekintettel a következő területekre: verzió upgrade-ek, DMZ kialakítás, beköltöző üzleti projektek igényeinek megvalósítása, service mesh.

alerant cloud-native platform megoldások

/ automatikus környezetépítés

A párhuzamosan futó projektek fejlesztési és tesztelési környezetének biztosítása felhő alapú környezetben csak akkor válik igazán egyszerűvé és gyorsan teljesíthetővé, ha a projekt igényeknek megfelelő környezetek építését nem manuálisan végezzük, hanem DevOps eszközök segítségével template alapú automatizmusokra bízzuk. Az Alerant automatizálási tapasztalata így a Kubernetes alapú környezetek gombnyomásra történő építésével is segít a hatékonyság növelésében.

/ legacy konténer migráció

Nagyvállalati ügyfeleinknél az elmúlt évtizedekben több száz alkalmazás került bevezetésre, ezek nagyrésze mára legacy-vá vált, üzemeltetésük nehézkes, ellehetetlenült. Ezen alkalmazások konténerizációját és egy egységes konténer futtató környezetbe való migrációját segítjük, ezzel hatékonyabbá téve az üzemeltetési feladatokat.

line   paperplane

platform támogatási szolgáltatások

docker-openshift-cicd-devops-prometheus technológia

/ oktatás

Amikor nagyvállalati ügyfeleinknél bevezetésre kerül egy konténer orkesztrációs platform, akkor hirtelen rengeteg új technológia „szakad rájuk”: Docker, OpenShift, CICD, DevOps, Prometheus, ELK, service mesh stb. Oktatás keretein belül segítjük az üzemeltetőknek, fejlesztőknek, architekteknek, projektvezetőknek, vezetőknek az eszközök megismerését, hogy minél könnyebben birtokba vehessék az új platformot

/ microservice alkalmazások optimalizálása

Cloud-native környezetben jellemzően microservice architektúrában készítünk újonnan alkalmazásokat, azonban ennek minden előnye mellett adódik egy komoly kihívás is: a teljesítmény nem-funkcionális követelményeinek teljesítése. Segítséget és módszereket tudunk nyújtani abban, hogy ezek az alkalmazások optimalizáltan futhassanak az egyéb nagyvállalati igények figyelembevételével.

microservice alkalmazások optimalizálása

/ projekt onboarding

Miután nagyvállalati ügyfeleinknél bevezetésre kerül egy konténer orkesztrációs platform, gyors ütemben elkezdenek beköltözni az üzleti projektek. Az alábbi témákban nyújtunk támogatást számukra: konténerizáció, logging, monitoring, service-to-service kommunikáció, healthcheck, autoscaling, base image, alkalmazás konfiguráció.

/ üzemeltetési support

Az általunk bevezetett konténer orkesztrációs platformok rendszerint kritikus üzleti alkalmazásokat futtatnak, ezért rendkívül fontos a futtató platform magas rendelkezésre állása, melyhez 7X24 támogatást biztosítunk.

IT karrier és állás

csatlakozz hozzánk!

fejlődj és dolgozz velünk együtt