kompetenciafelhők

serverless alkalmazásfejlesztés technológia

Célunk ügyfeleink felhős stratégiájának támogatása, a felhő platformok által nyújtott lehetőségek maximális kihasználása az egyedi architektúrákat igénylő alkalmazások megvalósítása során. Különösen a serverless megoldásokra koncentrálunk, amelyek nagy mértékben csökkenthetik ügyfeleink üzemeltetési terheit, továbbá biztosítják a használat alapú költségelszámolást.

serverless
Partnereink ms
serverless
microservice alkalmazások optimalizálása
automatizálás felhő felelőse Horváth Attila

Boutros Rachid

felhőfelelős

felhőfelelős Rachid Boutros

Felhőfelelősként elsődleges célom, hogy csapatommal mély szaktudást építsünk ki a különböző cloud platformok serverless szolgáltatásaival kapcsolatban annak érdekben, hogy a lehető legjobb megoldást tudjuk ajánlani és szállítani ügyfeleink igényeire. Ehhez elengedhetetlennek tartom, hogy folyamatosan képezzük magunkat, egymást és újabbnál újabb kihívásokon keresztül sajátítsuk el az új ismereteket mindezt egy jó hangulatú, kooperatív közegben.

/ kapcsolódó szolgáltatás

serverless szoftverfejlesztés

Napjainkban egyre több nagyvállalat ismeri fel a cloud platformok által nyújtott szolgáltatásokban rejlő lehetőségeket és ennek megfelelően alakítják ki IT stratégiájukat. A felhő meghódításának több szintje is létezik, a rehosting, replatforming módszerek mellett a refactoring módszer az, amelynek megvalósításában szaktudásunkkal támogatjuk ügyfeleinket. A serverless megoldások egy újfajta gondolkodásmódot követelnek meg, amelynek megértése, majd alkalmazása után az ügyfeleink gyorsan realizálják a költségeik csökkenését. A működési modell egyik fő pillére, hogy csak akkor és annyi erőforrást használjunk, amikor és amennyire szükség van, és csak annyiért fizessünk, amennyit használtunk. Kompetenciafelhőnkben az ügyfeleink projektjei során ezen modell megvalósításán dolgozunk.

serverless technológia
serverless cloud

Ügyfeleink eredményes kiszolgálása érdekében a következőkkel foglalkozunk

Serverless alkalmazás referencia architektúrák megtervezése és kialakítása (Microsoft Azure, AWS)

Function as a Service eszközök alkalmazása (Azure Functions, AWS Lambda)

Serverless alkalmazásfejlesztés (Azure App Services, AWS Fargate)

API management eszközök használata (Azure API Management, Amazon API Gateway)

Serverless message brókerek használata (Azure Event Hub/Grid, Amazon EventBridge)

Serverless SQL és NoSQL adatbázisok kezelése (Azure SQL Database / Cosmos DB, Amazon Aurora Serverless / DynamoDB)

Biztonságos alkalmazások és virtuális hálózatok kialakítása a publikus felhőkben

Serverless cloud komponensek fogyasztás alapú használatának költségbecslése, meghatározása és optimalizálása

Mit csinál egy kompetenciafelhő tag a projektekben?

Alapvetően cloud-native alkalmazásfejlesztéssel foglalkozunk, azon belül is a serverless megoldásokkal. Nagyvállalati ügyfeleink igényeihez igazodva Microsoft Azure vagy AWS publikus felhőkben valósítjuk meg az üzleti igényeket kiszolgáló megoldásokat, alkalmazásokat. A cloud platform kiválasztása után meghatározzuk a szükséges komponenseket, felhő szolgáltatásokat és az architektúrát. Majd Typescript és Java nyelveken implementáljuk az üzleti logikát functionok vagy serverless alkalmazások formájában.

A folyamatosan változó igények és a széles cloud eszközkészletek miatt rendszeresen képezzük magunkat az új technológiák és eszközök megismerése végett. Továbbá proof of concept-ek keretében kipróbálunk új szolgálatásokat, így szerezvén megfelelő tapasztalatot bennük.

vizsga

Vizsgák

Fontosnak tartjuk, hogy képezzük magunkat és tudásunkról számot is adjunk. Ennek megfelelően kialakítottunk képzési terveket, amelyek segítségével a kollégák különböző fejlődési utakat járhatnak be. A képzési utak során tudást szerezhetnek a felhős projektjeinkben használt cloud ecosystemek által nyújtott eszközökről.

1 / Microsoft Azure Developer Associate

Felhőalkalmazások és -szolgáltatások tervezése, fejlesztése, tesztelése és karbantartása Microsoft Azure-on: AZ 204 vizsga.

vizsga
vizsga

2 / Microsoft Azure Administrator Associate

Felhőalkalmazások és -szolgáltatások fejlesztése, monitorozása, karbantartása és felügyelete Microsoft Azure-on: AZ 104 vizsga.

3 / Microsoft Azure Solution Expert

Hibrid és felhőalkalmazások tervezése, beleértve a számítási és tároló kapacitások és a hálózatok megtervezését, figyelembe véve a szükséges felügyeleti és biztonsági elvárásokat Microsoft Azure-on: AZ 305 vizsga.

vizsga
vizsga

4 / Microsoft Azure Security Engineer Associate

Hibrid és felhőalkalmazások védelmének kialakítása, sérülékenységek feltárása és orvoslása, fenyegetésvédelem kidolgozása és megvalósítása, incidenskezelés Microsoft Azure-on: AZ 500 vizsga.

5 / Microsoft Azure Network Engineer Associate

Hibrid és felhőalkalmazások hálózati topológiájának megtervezése és megvalósítása, a teljesítmény, skálázhatóság, rendelkezésreállás és biztonsági szempontoknak megfelelően Microsoft Azure-on: AZ 700 vizsga.

vizsga
vizsga

6 / Microsoft Azure DevOps Engineer Expert

Komplett Azure DevOps megoldások tervezése, kollaboráció fejlesztés közben, infrastruktúra létrehozása, forráskód verziókezelés, security megfelelések, CI folyamatok, CD folyamatok, tesztelés Microsoft Azure-on: AZ 400 vizsga.

IT karrier és állás

csatlakozz hozzánk!

fejlődj és dolgozz velünk együtt