kompetenciafelhők

fejlesztési és szállítási folyamatok automatizálása

A fejlesztési és szállítási folyamatokon belül azonosítjuk a fejlesztők, tesztelők, biztonsági szakemberek és üzemeltetők munkájában a manuális folyamati lépéseket. Ezután kontrollált, megismételhető és auditálható automatizált folyamatokat alakítunk ki, mellyel hatékonyabbá és hibamentesebbé tesszük a működést.

fejlesztési és szállítási folyamatok automatizálása felhő
Partnereink cb ms
fejlesztési és szállítási folyamatok automatizálása felhő
microservice alkalmazások optimalizálása
automatizálás felhő felelőse Horváth Attila

Horváth Attila

felhőfelelős

automatizálás felhő felelőse Horváth Attila

Felhőfelelősként a feladatok sokszínűsége miatt célom, hogy a tudásmegosztás hatékonyan működjön a csapaton belül és - részben ezáltal - egy olyan közegben éljék szakmai életüket a tagok, ami nyitottá teszi őket új technológiák megismerésére. Emellett fontosnak tartom, hogy a kollégák példát mutassanak egymásnak, hogy magabiztosan álljunk neki olyan feladatoknak, amelyek egy teljesen új probléma eddig ismeretlen eszközzel való megoldását kívánják meg.

/ kapcsolódó szolgáltatás

automatizálás

Munkánk során feltérképezzük az IT folyamatokat és lépésekre bontjuk azokat. Analitikus gondolkozásunknak köszönhetően megértjük a lépések közötti összefüggéseket és az elvárt működést, és ezek alapján alakítunk ki olyan automatizált megoldásokat, amelyek meggyorsítják, viszont nem korlátozzák a folyamat végrehajtóinak munkáját. Figyelembe vesszük a fejlesztők, a tesztelők és az üzemeltetők szemléletmódját és prioritásait, hogy az együttműködés még hatékonyabbá váljon.

java-groovy-maven-gradle-gitlab-bitbucket technológiák

Feladataink megoldásához elengedhetetlen az alábbi eszközök ismerete és hatékony használata

/ Programozási nyelvek (Java és Groovy)
/ Build eszközök (Maven, Gradle)
/ Verziókezelő eszközök (Gitlab és Bitbucket)
/ Continuous integration és deployment automatizálás eszközök (Jenkins, Bamboo, Automic)
/ Artifact repository-k (Nexus, Artifactory)
/ Konfigurációkezelő eszközök (Ansible, Terraform)
/ Adatbázis automatizáló eszközök (Flyway, Liquibase)
/ Konténerizációs technológia (Docker)

Mit csinál egy kompetenciafelhő tag a projektekben?

Munkánkra jellemzők a rövid lefutású, de gyakran új ügyfél problémát új technológiával megoldó feladatok. Erős fejlesztői kvalitásunk mellett nyitottak vagyunk a tesztelők és üzemeltetők világára, valamint a folyamatok megismerésére és elemzésére is. Nem okoz gondot számunkra, ha több témán párhuzamosan kell dolgoznunk, továbbá nagy hangsúlyt fektetünk a folyamatos fejlődésre az új technológiák megismerése által.

vizsga

Vizsgák

A Fejlesztési és szállítási folyamatok automatizálása kompetenciafelhőben általános DevOps ismeretünket bővítjük és emellett ügyfeleinknél is használt rendszereket vagy azon cégek megoldásait ismerjük meg, melyeknek partnerei vagyunk (pl. CloudBees, RedHat). Így vizsgáinkat is ezeken a területeken szerezzük és törekszünk arra, hogy vizsgázott szakértőink a hivatalosan is tanúsított tudásukkal sikeresen hajtsák végre ügyfeleinknél projektjeinket és tanácsadói, valamint support tevékenységünket.

1 / Certified Jenkins Engineer

A CloudBees cég, mint a Jenkins projekt elkötelezett közreműködője és a nagyvállalatok számára készített Jenkins verziók szállítója és támogatója, ezzel a vizsgával ismerte el Jenkins szakértőink tudását.

vizsga
vizsga

2 / Microsoft Azure DevOps Engineer Expert

Komplett Azure DevOps megoldások tervezése; kollaboráció fejlesztés közben, infrastruktúra létrehozása, forráskód verziókezelés, security megfelelések, CI folyamatok, CD folyamatok, tesztelés. Feltétele az AZ 204 és AZ 400 vizsga.

3 / Continuous Delivery Ecosystem Foundation Certification

A DevOps Institute minősítése több kollégánk általános, átfogó DevOps tudását bizonyítja.

vizsga
IT karrier és állás

csatlakozz hozzánk!

fejlődj és dolgozz velünk együtt