Alkalmazásintegrációs technológia

Célunk, hogy megtaláljuk azokat az alkalmazás integrációs, API és Access Management eszközöket és módszereket, amelyek hatékonyan támogatják az ügyfeleink projektjeit a legacy alkalmazásaik és a microservice-ek összekapcsolásában.

Noll Krisztián

Noll Krisztián

a csapat szakmai vezetője

"Olyan inspiráló környezetet szeretnék kialakítani, amelyben minden csapattag lehetőséget kap a szakmai tudásának fejlesztésére, és a napi projekt munkán túlmutató kreatív alkotómunkára, amelynek eredményeire alapozva az Alerant Magyarország vezető cloud-native integrációs megoldásszállítója lehet."

Mivel foglalkozik az integráció csapatunk?

Azon dolgozunk, hogy olyan elosztott architektúrájú és konténer alapú integrációs megoldásokat fejlesszünk, amelyek támogatják az agilis fejlesztői csapatokat az integrációs minták megfelelő használatában. Az IT rendszerek és a felhasználók integrációjában olyan módszereket és megoldási mintákat dolgozunk ki, amelyekkel biztonságos szolgáltatásokat tudnak implementálni az alkalmazásfejlesztő csapatok.

Egyszer használatos API-k fejlesztésén túl újrafelhasználható, skálázható és biztonságos API-kat biztosítunk az agilis fejlesztő közöség számára. Az API fejlesztési életciklus minden fázisában számíthatnak ránk ügyfeleink, beleértve a tervezést, fejlesztést, tesztelést, közzétételt és monitorozást.
A szakmai feladatok mellett kiemelt figyelmet fordítunk a közösség építésére is, legyen az egy hétvégi kirándulás, egy tókerülő biciklizés, vagy egy feszültség levezető lövöldözés, kellő nyitottsággal nálunk mindenki megtalálja a társaságát.

Szakmai céljaink elérése érdekében csapatunk a következőkkel foglalkozik

  • Middleware alapú integrációs keretrendszer bevezetése (Oracle Service Bus)
  • Könnyűsúlyú alkalmazás integrációs keretrendszer kialakítása (Openshift, Camel)
  • API Gateway bevezetése, API proxy-k fejlesztése (Google Apigee, Azure API Gateway)
  • Message broker alapú megoldások bevezetése, fejlesztése (ActiveMQ, RabbitMQ, Kafka)
  • OAuth2/OIDC alapú hozzáféréskezelés bevezetése, integrálása (Keycloak)

Képzési út, fejlődési lehetőségek

Fontosnak tartjuk, hogy képezzük magunkat és tudásunkról számot is adjunk. Ennek megfelelően a kialakított képzési tervek segítségével a kollégák különböző fejlődési utakat járhatnak be.

A képzési utak mentén a különféle szakmai vizsgák megszerzését is kitűztük célként, mint például:

  • RedHat Integration Specialist
  • Google API Management Specialist
  • Azure Integration Solution Specialist

Csapat életképek

  • csapatkép-1
  • csapatkép-2