kompetenciafelhők

integráció

Azon dolgozunk, hogy megtaláljuk azokat az alkalmazás integrációs, API és Access Management eszközöket és módszereket, amelyek hatékonyan támogatják az ügyfeleink projektjeit a legacy alkalmazásaik és a microservice-ek összekapcsolásában.

integráció felhő
Partnereink redhat google
integráció felhő
microservice alkalmazások optimalizálása
integráció felhő felelőse Noll Krisztián

Noll Krisztián

felhőfelelős

integráció felhő felelőse Noll Krisztián

Olyan inspiráló környezetet szeretnék kialakítani, amelyben minden kompetenciafelhő tag lehetőséget kap a szakmai tudásának fejlesztésére, és a napi projekt munkán túlmutató kreatív alkotómunkára, amelynek eredményeire alapozva az Alerant Magyarország vezető cloud-native integrációs megoldásszállítója lehet.

/ kapcsolódó szolgáltatások

alkalmazás integráció

A jelenleg elterjedt centralizált (middleware alapú) integrációs megoldásokkal szemben legfőbb célunk, hogy olyan elosztott architektúrájú és konténer alapú integrációs megoldásokat fejlesszünk, amelyek támogatják az agilis fejlesztői csapatokat az integrációs minták megfelelő használatában.

háttérkép, vonal alkalmazás integrácis megoldások openshift-kubernetes-rabbitmq-kafka-docker platformokon
háttérkép, felhő hozzáféréskezelés keycloak technológiával

access management

Az IT rendszerek és a felhasználók integrációjában a hozzáféréskezelés (Access Management, Single Sign-On) esetén az OAuth2 és OpenID Connect alapú megoldások játszanak központi szerepet. Olyan módszereket és megoldási mintákat dolgozunk ki, amelyekkel biztonságos szolgáltatásokat tudnak implementálni az alkalmazásfejlesztő csapatok.

keycloak

API management

Egyszer használatos REST API-k fejlesztésén túl újrafelhasználható, skálázható és biztonságos API-kat biztosítunk az agilis fejlesztő közöség számára. Az API fejlesztési életciklus minden fázisában számíthatnak ránk ügyfeleink, beleértve a tervezést, fejlesztést, tesztelést, közzétételt és monitorozást.

agipee

api gateway fejlesztés apigee platformon

Mit csinál egy kompetenciafelhő tag a projektekben?

Az integráció kompetenciafelhő tagjai három módon kapcsolódhatnak be komplex IT megoldásokat szállító projektekbe:

Alkalmazásintegrációs, API management vagy Access Management platformot alakítunk ki, amelyet később agilis DevOps csapatok tudnak használni az üzleti alkalmazások fejlesztése során. Az API-k megvalósításához megtervezzük a hibatűrő, skálázható microservice architektúrát, amihez a container orchestration alap infrastruktúrát és a különböző integrációs mintákat kiszolgáló eszközöket használunk (Kubernetes, OpenShift, RabbitMQ, tranzakciókezelést biztosító alkalmazásszerverek).
Az architektúrának megfelelően következhet a telepítés és az infrastruktúra tesztek lefuttatása (performancia teszt, stabilitási teszt stb.). Dokumentáljuk, hogy a DevOps csapatok hogyan tudnak új integrációkat fejleszteni a kialakított platformon.
Külső (nem Alerant) fejlesztési projektek esetében tanácsot adunk az alkalmazás integrációs, API management vagy Access Management területeken. Biztosítjuk a szolgáltatások és alkalmazások rendelkezésre állását, és segítünk a komplex, nagy szakértelmet igénylő feladatok és problémák megoldásában.
Konkrét integrációs interfészek és API-k megvalósításában veszünk részt belső (Alerant) üzleti projektekben, felhasználva a kompetenciafelhőben szerzett tudást, tapasztalatot és a kompetenciafelhő által kialakított megoldási mintákat.
IT karrier és állás

csatlakozz hozzánk!

fejlődj és dolgozz velünk együtt