2 napos DevOps Architect Bootcamp az Alerantnál

Tanulj a legjobb DevOps szakértőktől!

Érdeklődsz a DevOps és a cloud-native technológiák iránt?
Ha szeretnél DevOps szemlélettel dolgozni a jövőben, akkor ezt a 2 napos képzést neked ajánljuk!

Amennyiben sikeresen teljesíted a DevOps Architect Bootcampet, egy DevOps Architect, vagy Solution Architect állást is felkínálunk számodra!

Helyszín
Helyszín ikon
Buda­pest,
Millennium Gar­dens Iroda­ház
Időpont
Időpont ikon
2024.04.18-19.
(csütörtök-péntek)
Regisztráció
Regisztráció ikon
2024.04.10-ig
Időtartam
Időtartam ikon
9:00-17:00-ig
Részvétel
Részvétel ikon
Ingyenes

Mire számíthatsz a két napos képzés során?

 • A DevOps Architect Bootcamp oktatásunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy DevOps ismereteket adhassunk át a terület iránt érdeklődő architecteknek, vezető fejlesztőknek.
 • A 2 napos oktatás során a legjobb szakembereinktől és mentorainktól tanulhatsz.
 • Nem csak elméleti tudást adunk a számodra, hanem különféle laborgyakorlatokon lehetőséged lesz kipróbálni a tanultakat.
 • A program során tanultak remek alapot fognak adni ahhoz, hogy elkezdhesd nálunk a karriered.
 • A DevOps alapfogalmak mellett megismerkedsz majd többek között a konténer orkesztrációval, a publikus felhővel és az Azure DevOps-sal is.

Amiért érdemes részt venni:

 • Eddig már 3 alkalommal is megszerveztük a nagysikerű DevOps Bootcamp oktatásunkat, melyről számos pozitív visszajelzést kaptunk és többen csatlakoztak is a csapatunkhoz. (Visszajelzéseket lásd az oldal alján.)
 • Ha sikeresen teljesíted a Bootcamp-et, ajánlatot kaphatsz egy DevOps Architect, vagy Solution Architect pozícióra tőlünk.
 • A belépésedet követően a mentoraink támogatására továbbra is számíthatsz és a folyamatos szakmai fejlesztésedre is nagy hangsúlyt fogunk fektetni.
 • A csatlakozásod után szakmailag elhivatott, professzionális csapatban dolgozhatsz rugalmas Home Office lehetőséggel és munkaidővel.

Programterv

1. nap

09:00-10:30 Általános DevOps – Jagusztin László
A DevOps mint szó, mindenkinek mást jelent. A bevezető első részében körbejárjuk miért jött létre a DevOps mint gondolat, mi az a probléma, amit az IT szervezetek szeretnének vele megoldani és miért van az, hogy nincs egy egységes definíció, projekt terv, amely segítségével könnyen meg tudjuk valósítani.
A bevezető előadás második részében foglalkozunk a DevOps jelentésével folyamati, technológiai és szervezeti szinten is, mert ezek külön-külön nem értelmezhetőek. Együtt alkalmazva viszont segítenek elérni azokat a célokat, amelyek megoldására létrejött ez a módszertan.
10:30-10:45 szünet
10:45-12:00 Cloud koncepciók – Jagusztin László
A cloud mint szolgáltatás igénybevétele minden szervezet számára tartogat kihívásokat. Az első kérdés, amivel szembesülünk, hogy mi a valódi indoka annak, hogy igénybe szeretnénk venni, mitől lesz sikeres a szolgáltatás használatának a bevezetése. A második ugyanilyen fontos kérdés, hogy hogyan kezeljük az ezzel kapcsolatos kockázatokat, illetve képesek vagyunk-e kilépni probléma esetén. Ha ezekre a kérdésekre válaszoltunk, akkor pedig a bevezetési projekt kihívásai azok, amikre figyelnünk kell. A fenti kérdéseket fogjuk megvizsgálni közösen.
12:00-13:00 ebéd
13:00-14:00 Bevezetés a publikus felhőbe – Kiss Olivér
Az előadás során egy nagyvállalati cloud bevezetés során felmerülő általános, nem felhő specifikus kérdéseket érintünk, lesz szó a felmerülő költségekről és a finops fontosságáról, a szabályozások szerepéről, hybrid cloud konténerizációs megoldásokról, üzemeltetési kihívásokról és sok minden másról.
14:00-14:15 szünet
14:15-15:15 Bevezetés az Azure-be – Kiss Olivér
Az előző előadás folytatásaként ebben a szekcióban már az Azure cloudra fókuszálunk, megnézzük az Azure árszabását, és néhány olyan gyakorlati kérdést az Azure IaaS megoldások kapcsán, amely a labor során is hasznosak lehetnek majd.
15:15-15:30 szünet
15:30-17:00 Azure labor – Kiss Olivér
Az előző két előadáson hallottak alapján a labor során mindenkinek lehetsége lesz ismerkedni az Azure portállal, egy virtuális gép létrehozásán keresztül a gyakorlatban is megnézzük az elméletben korábban átbeszélt kérdéseket.

2. nap

09:00-10:30 Konténer orkesztráció (1. rész) – Inotay Krisztián
A másfél órás prezentáció során megismerkedünk látványos példák bemutatásával az orkesztráció fogalmával. Részleteiben ismertetjük azt a problémakört, amelyet ezzel a módszerrel szeretnénk egyszerűsíteni, majd végignézünk néhány példát, amelyek elmélyítik az ismereteket mindazzal kapcsolatban, hogy mit is takar az orkesztráció fogalma.
Az előadás következő szekciójában elkezdünk ismerkedni azzal, hogy a felmerült problémákat a Kubernetes - mint orkesztrátor - hogyan oldja meg, illetve milyen építőkockákat is tartalmaz ez a szoftver ahhoz, hogy komplex alkalmazásokat futtassunk rajta.
10:30-10:45 szünet
10:45-12:00 Konténer orkesztráció (2. rész) – Inotay Krisztián
Az előadás során befejezzük a Kubernetes építőkockákkal történő ismerkedést, majd végezetül egy bemutató keretein belül megismerjük, hogy mit ad mindehhez hozzá az OpenShift, és megnézzük az eszköz webes konzolját, ahol gyakorlatban is láthatjuk, hogy a korábban ismertetett elemek miként adnak ki egy kerek egészt.
12:00-13:00 ebéd
13:00-14:00 Kubernetes labor – Inotay Krisztián
A labor során az előadásokon hallottakat ültetjük át gyakorlatba. Egy egyszerű feladat során mindenki lehetőséget kap arra, hogy saját maga gördítsen ki egy alkalmazást egy Kubernetes clusterre.
14:00-14:15 szünet
14:15-15:45 Azure DevOps – Horváth Attila
Magyarországon a világ átlagához képest elterjedtebb az Azure és az Azure DevOps használata a felhő szolgáltatók között. Ügyfeleink közül is többen ebbe az irányba nyitnak, ezért számunkra is kiemelten fontos ez a terület.
A másfél órás előadásban áttekintjük az Azure DevOps elemeit (Repo, Board, Pipeline, Dashboard), fő koncepcióját és fogalmait, valamint az Azure DevOps build és release pipeline-ok felépítését, képességeit, fejlesztésének lépéseit. Ezután már bátran neki tudunk állni a labornak, ahol meg is építjük első pipeline-unkat.
15:45-16:00 szünet
16:00-17:00 Azure DevOps labor – Horváth Attila
A labor során build pipeline-t építünk, mely egy Java alkalmazást fordít le és csomagol be egy image-be. Az elkészült Docker image telepítéséhez release pipeline-t fejlesztünk, mely OpenShift alá telepíti az alkalmazást.

Oktatók

foto3

Jagusztin László

DevOps ­Architect
Technológiai ­vezető

foto4

Kiss Olivér

IT Architect

foto2

Inotay Krisztián

DevOps ­Architect

foto1

Horváth Attila

DevOps ­Architect
Projektvezető

Kinek ajánljuk a DevOps Architect Bootcampet?

 • Olyan Vezető fejlesztő / Software Architect / Solution Architekt / DevOps szakembereknek 5 év szakmai múlttal, akik szeretnének jobban belelátni a DevOps világába.
 • Konténerizációs technológia ismerettel és Java / Python / vagy bármilyen programozási nyelvismerettel rendelkeznek.
 • Szívesen ismerkednek meg a legújabb technológiákkal és nyitottak az önfejlesztésre valamint akár munkahelyváltáson is gondolkodnak.
 • Ez a Bootcamp most nem neked való, ha eddig csak üzemeltetési területen dolgoztál.

Amire szükséged lesz a Bootcamp során:

 • Saját laptopodat mindenképp hozd magaddal
 • 2 napra tedd magad szabaddá, hogy részt tudj venni személyesen az eseményen
 • DevOps és fejlesztői eszközök előkészítését egyeztetni fogjuk veled a Bootcamp előtt
 • Jókedvedre, nyitottságodra, ügyességedre és motiváltságodra is számítunk

Hogyan fog kinézni a kiválasztási folyamat?

01

Jelentkezés

Jelentkezésed során kérjük a személyes adataid mellett lehetőleg küldd el számunkra a szakmai önéletrajzodat is, hogy lássuk eddigi tapasztalataidat.

02

Online beszélgetés

A jelentkezőket egy előzetes online beszélgetésre hívjuk, ahol a motivációkról és szakmai terveikről kérdezzük őket. (kb. 30-45 perc)

03

Kiválasztás

A meghallgatott jelentkezők közül kiválasztásra kerülnek azok, akik rendelkeznek a megfelelő alaptudással és komolyabb motivációval a képzés iránt.

04

Értesítünk

A kiválasztott jelentkezőket értesítjük, majd egyeztetjük velük a további tudnivalókat.

Jelentkezem
a DevOps Architect Bootcamp képzésre

A jelentkezés lezárult, már nem tudunk regisztrációt fogadni az eseményre! Megértésedet köszönjük!

Gyakori kérdések és válaszok

Miért ingyenes a DevOps Bootcamp?
Mert a Bootcamp résztvevők közül a legjobbaknak felajánlunk egy álláslehetőséget Architect pozícióink közül.
Ha elvégzem a Bootcamp-et, automatikusan felvesztek?
A részvétel már jó kezdet, ha ügyes vagy és tettrekész, jó eséllyel kapsz ajánlatot.
Hány fővel tervezitek elindítani a DevOps Bootcampet?
Terveink szerint 6-10 fővel indulnánk. Kis csoportban könnyebb az egyénekre elegendő figyelmet fordítani.
Hány főnek terveztek ajánlatot adni a tanfolyam után?
2-3 fővel bővítenénk a csapatunkat, de ha többekben látunk fantáziát, fogunk találni mindenkinek helyet!

Korábbi Bootcamp résztvevők visszajelzései

 • “Nagyon sok új dolgot tanultam. Teljes mértékben teljesítette az elvárásokat a Bootcamp. Számomra az összes előadás hasznos volt.”

 • “Mindegyik előadás hasznos volt és sokat adott.”

 • “Nagyon színvonalas volt minden előadás, az előadók nagyon felkészültek voltak.”

 • “Szemléletformáló és up to date témákkal foglalkoztunk.”

 • “Az előadók és oktatók nagyon jók és kompetensek.”

 • „Rengeteg új tudást szereztem, a képzésnek köszönhetően több mindent sikerült helyre raknom a fejemben.”

 • „Életközeli előadások és izgalmas feladatok voltak, ha szükségem volt segítségre, azonnal érkezett is.”