2 napos DevOps Architect Bootcamp az Alerant-nál

Utazz velünk a DevOps világába

Érdeklődsz a DevOps és a cloud-native technológiák iránt? Ha szeretnél DevOps szemlélettel dolgozni a jövőben, akkor ezt a 2 napos képzést neked ajánljuk! Amennyiben sikeresen teljesíted a DevOps Architect Bootcamp-et, egy DevOps Architect, vagy Solution Architect állást is felkínálunk számodra!

header
hullám

A tanfolyam főbb paraméterei

Regisztráció

2023.03.17-ig
Időpont

2023.03.30-31.
Elfoglaltság

9:00-17:00-ig
Részvétel

Ingyenes
Helyszín

Budapest Infopark

Mire számíthatsz a képzés során?

 • A DevOps Architect Bootcamp oktatásunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy DevOps ismereteket adhassunk át a terület iránt érdeklődő architecteknek.
 • A 2 napos oktatás során a legjobb szakembereinktől és mentorainktól tanulhatsz.
 • Nem csak elméleti tudást adunk a számodra, hanem különféle laborgyakorlatokon lehetőséged lesz kipróbálni a tanultakat.
 • A program során tanultak remek alapot fognak adni ahhoz, hogy elkezdhesd nálunk a karriered.
 • A DevOps alapfogalmak mellett megismerkedsz majd többek között a konténer orkesztrációval, Cloud Native fejlesztésekkel, serverless architectúrával és az Azure DevOps-szal is.
bolygók

Amiért érdemes részt venni a Bootcamp-en:

létra
 • Tavaly már megszerveztünk egy nagysikerű DevOps Bootcamp-et, melyről számos pozitív visszajelzést kaptunk és többen csatlakoztak is a csapatunkhoz. (Visszajelzéseket lásd az oldal alján.)
 • Ha sikeresen teljesíted a Bootcamp-et, ajánlatot kaphatsz egy DevOps Architect, vagy Solution Architect pozícióra tőlünk.
 • A belépésedet követően a mentoraink támogatására továbbra is számíthatsz és a folyamatos szakmai fejlesztésedre is nagy hangsúlyt fogunk fektetni.
 • A csatlakozásod után szakmailag elhivatott, professzionális csapatban dolgozhatsz rugalmas Home Office lehetőséggel és munkaidővel.
hullám

Programterv

1. nap

09:00-10:30
Általános DevOps

10:45-12:00
Cloud koncepciók

13:00-14:00
Azure DevOps

14:00-15:15
Azure DevOps labor

15:30-17:00
Konténer orkesztráció - OpenShift (1.rész)

2. nap

09:00-10:30
Konténer orkesztráció- OpenShift (2.rész)

10:45-12:00
Kubernetes labor

13:00-14:00
Alkalmazás felhő onboarding

14:00-15:00
Serverless Azure architektúra

15:15-17:00
Serverless Labor

OKTATÓK

Csendes Dávid

Csendes Dávid

György Tamás

Györgyey Tamás

Horváth Attila

Horváth Attila

Hugyecz Tibor

Hugyecz Tibor

Inotay Krisztián

Inotay Krisztián

Jagusztin László

Jagusztin László

Programokról részletesen

skip

1. nap

09:00-10:30: JAGUSZTIN LÁSZLÓ – Általános DevOps

A DevOps mint szó, mindenkinek mást jelent. A bevezető első részében körbejárjuk miért jött létre a DevOps mint gondolat, mi az a probléma, amit az IT szervezetek szeretnének vele megoldani és miért van az, hogy nincs egy egységes definíció, projekt terv, amely segítségével könnyen meg tudjuk valósítani. A bevezető előadás második részében foglalkozunk a DevOps jelentésével folyamati, technológiai és szervezeti szinten is, mert ezek külön-külön nem értelmezhetőek. Együtt alkalmazva viszont segítenek elérni azokat a célokat, amelyek megoldására létrejött ez a módszertan.

10:45-12:00: JAGUSZTIN LÁSZLÓ – Cloud koncepciók

A cloud mint szolgáltatás igénybevétele minden szervezet számára tartogat kihívásokat. Az első kérdés, amivel szembesülünk, hogy mi a valódi indoka annak, hogy igénybe szeretnénk venni, mitől lesz sikeres a szolgáltatás használatának a bevezetése. A második ugyanilyen fontos kérdés, hogy hogyan kezeljük az ezzel kapcsolatos kockázatokat, illetve képesek vagyunk-e kilépni probléma esetén. Ha ezekre a kérdésekre válaszoltunk, akkor pedig a bevezetési projekt kihívásai azok, amikre figyelnünk kell. A fenti kérdéseket fogjuk megvizsgálni közösen.

13:00-14:00: HORVÁTH ATTILA - Azure DevOps

Magyarországon a világ átlagához képest elterjedtebb az Azure és az Azure DevOps használata a felhő szolgáltatók között. Ügyfeleink közül is többen ebbe az irányba nyitnak, ezért számunkra is kiemelten fontos ez a terület. Az egy órás előadásban áttekintjük az Azure DevOps elemeit, fő koncepcióját és fogalmait, valamint az Azure DevOps build és release pipeline-ok felépítését, képességeit, fejlesztésének lépéseit. Egy óra után már bátran neki tudunk állni a labornak, ahol meg is építjük első pipeline-unkat.

14:00-15:15: HORVÁTH ATTILA - Azure DevOps labor

A labor során build pipeline-t építünk, mely egy Java alkalmazást fordít le és csomagol be egy image-be. Az elkészült Docker image telepítéséhez release pipeline-t fejlesztünk, mely OpenShift alá telepíti az alkalmazást.

15:30-17:00: INOTAY KRISZTIÁN - Konténer orkesztráció (1.rész)

A másfél órás prezentáció során megismerkedünk látványos példák bemutatásával az orkesztráció fogalmával. Részleteiben ismertetjük azt a problémakört, amelyet ezzel a módszerrel szeretnénk egyszerűsíteni, majd végignézünk néhány példát, amelyek elmélyítik az ismereteket mindazzal kapcsolatban, hogy mit is takar az orkesztráció fogalma. Az előadás következő szekciójában elkezdünk ismerkedni azzal, hogy a felmerült problémákat a Kubernetes - mint orkesztrátor - hogyan oldja meg, illetve milyen építőkockákat is tartalmaz ez a szoftver ahhoz, hogy komplex alkalmazásokat futtassunk rajta.


2. nap

9:00-10:30: INOTAY KRISZTIÁN - Konténer orkesztráció (2.rész)

Az előadás során befejezzük a Kubernetes építőkockákkal történő ismerkedést, majd végezetül egy bemutató keretein belül megismerjük, hogy mit ad mindehhez hozzá az OpenShift, és megnézzük az eszköz webes konzolját, ahol gyakorlatban is láthatjuk, hogy a korábban ismertetett elemek miként adnak ki egy kerek egészt.

10:45-12:00: INOTAY KRISZTIÁN – Kubernetes labor

A labor során az előadásokon hallottakat ültetjük át gyakorlatba. Egy egyszerű feladat során mindenki lehetőséget kap arra, hogy saját maga gördítsen ki egy alkalmazást egy Kubernetes clusterre.

13:00-14:00: CSENDES DÁVID – Alkalmazás felhő onboarding

Azok után, hogy láthattuk, miként is működik a felhő, a következő kérdés az, hogy mindez hogyan befolyásolja az alkalmazásainkat. Ezen az előadáson megvizsgáljuk, hogy milyen extra feladatok keletkeznek egy alkalmazás szemszögéből a felhőbe költözés miatt. Emellett megnézzük, hogy milyen lehetőségeink nyílnak meg karbantartási szempontból, például naplózás, monitoring, alkalmazás kitelepítés esetén.

14:00-15:00: GYÖRGYEY TAMÁS – Serverless Azure architektúra

Mi az a serverless és milyen komponensekkel támogatja az Azure a serverless alkalmazásaink futtatását? Hogyan illeszthető a serverless koncepció egy nagyvállalati környezet elvárásaihoz? Hogyan tudjuk automatizálni a serverless architektúra komponensek Azure-be telepítését? És milyen naplózási és monitoring szolgáltatások támogatják az alkalmazásaink üzemeltetését, a hibák felderítését? Az 1 órás előadásban ezeket a kérdéseket járjuk körbe.

15:15-17:00: HUGYECZ TIBOR – Serverless Labor

A labor során az Azure Functions szolgáltatását ismerjük meg a gyakorlatban. Egy Azure Function-ként futó, HTTP kérések feldolgozására képes alkalmazást fog mindenki összeállítani. A megoldás AzureAD-alapú authentikációt is tartalmazni fog és akár más Azure szolgáltatásokhoz is tud majd integrálódni.

Kinek ajánljuk a DevOps Architect Bootcamp-et?

 • Olyan Vezető fejlesztő / Software Architect / Solution Architekteknek, akik szeretnének jobban belelátni a DevOps világába,
 • konténerizációs technológia és Java / Python programozási nyelvismerettel rendelkeznek,
 • szívesen ismerkednek meg a legújabb technológiákkal és nyitottak az önfejlesztésre
 • valamint akár munkahelyváltáson is gondolkodnak.
távcső

Amire szükséged lesz a Bootcamp során

íróasztal
 • saját laptopodat mindenképp hozd magaddal
 • 2 napra tedd magad szabaddá, hogy részt tudj venni személyesen az eseményen
 • DevOps és fejlesztői eszközök előkészítését egyeztetni fogjuk veled a Bootcamp előtt
 • jókedvedre, nyitottságodra, ügyességedre és motiváltságodra is számítunk

Hogyan fog kinézni a kiválasztási folyamat?

 • Jelentkezésed során kérjük a személyes adataid mellett lehetőleg küldd el számunkra a szakmai önéletrajzodat is, hogy lássuk eddigi tapasztalataidat.
 • A jelentkezőket egy előzetes online beszélgetésre hívjuk, ahol a motivációkról és szakmai terveikről kérdezzük őket. (kb. 30-45 perc)
 • A meghallgatott jelentkezők közül kiválasztásra kerülnek azok, akik rendelkeznek a megfelelő alaptudással és komolyabb motivációval a képzés iránt.
 • A kiválasztott jelentkezőket értesítjük és egyeztetjük velük a további tudnivalókat.
űrhajós
hullám

Jelentkezem a DevOps Architect Bootcamp képzésreGyakran Ismételt Kérdések

 • Miért ingyenes a DevOps Bootcamp?
  Mert a Bootcamp résztvevők közül a legjobbaknak felajánlunk egy álláslehetőséget Architect pozícióink közül.
 • Ha elvégzem a Bootcamp-et, automatikusan felvételt nyerek hozzátok?
  A részvétel már jó kezdet, ha ügyes vagy és tettre kész, jó eséllyel kapsz ajánlatot.
 • Hány fővel tervezitek elindítani a DevOps Bootcampet?
  Terveink szerint 6-10 fővel indulnánk. Kis csoportban könnyebb az egyénekre elegendő figyelmet fordítani.
 • Hány főnek terveztek ajánlatot adni a tanfolyam után?
  2-3 fővel bővítenénk a csapatunkat, de ha többekben látunk fantáziát, fogunk találni mindenkinek helyet!

2022-es Bootcamp résztvevők visszajelzései

“ Mindegyik előadás hasznos volt és sokat adott. ”
“ Nagyon sok új dolgot tanultam. Teljes mértékben teljesítette az elvárásokat a Bootcamp. Számomra az összes előadás hasznos volt. ”
“ Nagyon színvonalas volt minden előadás, az előadók nagyon felkészültek voltak. ”
“ Szemléletformáló és up to date témákkal foglalkoztunk. ”
“ Az előadók és oktatók nagyon jók és kompetensek. ”